Zorana Arunović i Damir Mikec (MN Press)
Zorana Arunović i Damir Mikec (MN Press)

Zorana Arunović i Damir Mikec upucali zlato na Mediteranskim igrama

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.06.22. | 17:38

Sedma medalja za Srbiju na takmičenju u Oranu

Uvek kada se spoje Zorana Arunović i Damir Mikec postoje šanse da se dogodi nešto lepo. Danas su potvrdili da dobro funkcionišu zajedno, upucali su zlatnu medalju na Mediteranskim igrama i doneli Srbiji sedmo odličje na takmičenju u Alžiru.

Ove godine su u tandemu već uzeli dva zlata na Svetskom kupu u Kairu i na Gran priju u Granadi, kao i dve bronze na Svetskom kupu u Bakuu i na Evropskom prvenstvu u Hamaru.

Izabrane vesti

Naš tandem je u kvalifikacijama bio prvi sa rezultatom od 576 krugova. U finalu je imao obračun sa parom iz Francuske i na kraju slavio - 16:10. Bronzu je uzela Italija, a kao četvrta je završila Turska.

"Ovo su moje četvrte Mediteranske igre. Ovde smo tek počeli sa takmičenjima i već smo osvojili prvu medalju", rekla je Zorana Arunović. "Imamo još nekoliko dana takmičenja u Oranu i ja se nadam da će doći medalja i u pojedinačnoj konkurenciji. Damir i ja smo miks tim već duže vreme i drago mi je da smo i ovde nastavili taj trend osvajanja medalja na velikim takmičenjima".

Srbija je do sada u Alžiru osvojila sedam medalja - tri zlatne, jednu srebrnu i tri bronzane. Najsjajnije odličje pored Zorane i Damira, zaradili su rvači Viktor Nemeš i Magomedgadži Nurasulov. Srebro je zasijalo oko vrata karatisti Vladimiru Brežančiću, a bronze su uzele zajedno Sara Lončar i Marija Sudimac u badmintonu, kao i rvač Stevan Mićić i takmičar u boćanju Dejan Kovačević.


tagovi

Mediteranske igreMediteranske igre u Oranu 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara